هپیرتانسیون ( افزایش فشار خون)
بیمار محترم تلاش ما جهت افزایش اطلاعات و آگاهی شما و بهبود کیفیت مراقبت میباشد.
فشار خون به حالتی گفته می شود که فشار خون سیستولی از ۱۴۰ و فشار دیاستولی از ۹۰ بالاتر رود.
حدود ۲۰% افراد بالغ دچار هیپرتانسیون می شوند بیش از ۹۰% فشار خون به صورت اولیه است که علت قابل تشخیص پزشکی ندارد. بعضی از اوقات فشار خون به طور ناگهانی بالا رفته در نتیجه وضعیت بیمار به سرعت رو به وخامت می گذارد. اختلالات عاطفی، چاقی، مصرف زیاد الکل، قهوه، تنباکو و داروهای محرک در ایجاد آن نقش دارند. زمینه قوی خانوادگی وجود دارد. زنان بیشتر از مردان درگیر می شوند.
نشانه های افزایش فشار خون:
۱-گاهی بیمار از وجود زیادی فشار خون آگاه نیست.
۲-سردرد
۳-صدایی در گوش ،که شبیه سوت است و در قسمتی از سر احساس می شود.
۴-خونریزی از بینی
۵-طپش قلب و کم حوصلگی
۶-سرگیجه ، بویژه هنگام تغییر وضع از نشسته به ایستاده و بالعکس
اگر شما فشار خون بالا دارید به توصیه های پزشکی عمل کرده و در صورت تجویز دارو آنها را منظم مصرف نمائید .
رژیم غذایی:
کاهش مصرف نمک می تواند به کاهش فشار خون کمک نماید. . بجای استفاده از غذاهای آماده کنسروی، سعی کنید که از گوشت تازه، میوه و سبزیجات تازه استفاده نمائید مصرف سیر به هر شکل علاوه بر کاهش سطح کلسترول، فشار خون را نیز پایین می آورد. سبزی ها نقش مهمی در تنظیم فشار خون، چربی و کلسترول خون دارند.
پروتئین سویا،عامل دیگری است که ممکن است درکاهش فشارخون سهیم باشد.
انجام تمرینات ورزشی:
از اینکه فعال باشید نترسید. ورزش بایستی بخشی از برنامه روزانه شما باشد با این کار وزن خود را کاهش داده آن را در یک حد مطلوب حفظ خواهیدکرد، به شرطی که خودتا را زیاد خسته نکنید.
مشاوره در مورد استرس و فشار عصبی:
استرس مزمن و طولانی مدت می تواند باعث افزایش فشار خون گردد. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید مشاوره با روانشناس یا روانپزشک می تواند به کاهش استرس کمک کرده و درنتیجه فشار خون شما پایین بیاید.
پیگیری درمان:
بعد از اینکه مشخص گردید که شما دچار فشار خون هستید و نیاز مصرف دارو دارید، اهمیت زیادی دارد که برای اندازه گیری فشار خونتان نزد پزشک بروید زیرا متوجه خواهید شد که آیا فشار خونتان همچنان تحت کنترل است یا خیر. کلسترول بالای خون یک عامل خطر در بروز بیماریهای قلبی است بنابراین باید توسط داروهای پایین آورنده کلسترول خون آنرا پایین بیاورند.
اهمیت دارد که شما اسم دارویی را که استفاده می کنید را بدانید و نیز از نحوه اثر و عوارض جانبی آن با خبر باشید. به خاطر داشته باشید به توصیه های پزشکی در مورد رژیم غذایی و ورزش عمل کنید.